Wetteren

Parkeervergunningen

Wie woont of een zorgfunctie uitoefent in Wetteren, kan aanspraak maken op een parkeervergunning. Deze kan je makkelijk aanvragen via het e-loket of in onze parkeershop.

In een notendop: Wat verandert er op 1 juli 2024?

Vanaf 1 juli gebeurt de controle op parkeren door een parkeerwachter of een scanvoertuig met de gegevens in onze databank. Om een retributie te vermijden, is het belangrijk dat jouw parkeervergunning (bewonerskaart, parkeervergunning voor paramedische beroepen) tijdig geregistreerd staat.

Je digitale parkeervergunning aanvragen kan vanaf 1 juni 2024 via het e-loket of bij een van onze medewerkers in de parkeershop.

Wat met je bestaande bewonerskaart?

  • Is je bewonerskaart geldig tot na 1 juli 2024?
    Dan moet je voorlopig niets doen en blijft deze geldig tot de voorziene datum. Vraag nadien tijdig je nieuwe (digitale) bewonerskaart aan.
  • Vervalt je bewonerskaart tussen 16 mei en 30 juni 2024?
    Kom dan langs in de parkeershop om een tijdelijke bewonerskaart (geldig tot 30 juni) aan te vragen. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Een nieuwe bewonerskaart aanvragen?
Dat doe je (bij voorkeur) via het e-loket of bij de medewerkers in onze parkeershop. Je nieuwe digitale bewonerskaart zal geldig zijn vanaf 1 juli 2024.

!!

Bewonerszones
Wetteren wordt opgedeeld in 4 bewonerszones. Je parkeervergunning is enkel geldig voor de straten gelegen in jouw bewonerszone.

>> meer info