Nieuw parkeerplan vanaf 1 juli 2024

21 mei 2024
Wetteren
20240521 Nieuw parkeerbeleid Wetteren

Vanaf maandag 1 juli 2024 geldt in Wetteren een nieuw parkeerplan met als doel een vlotte mobiliteit, minder parkeerdruk en meer parkeergelegenheid voor iedereen.

DIGITALE PARKEERVERGUNNINGEN

Vanaf 1 juli gebeurt de controle op parkeren door een parkeerwachter of een scanvoertuig met de gegevens in onze databank. Om een retributie te vermijden, is het belangrijk dat jouw parkeervergunning (bewonerskaart, parkeervergunning voor paramedische beroepen) tijdig geregistreerd staat.

Je digitale parkeervergunning aanvragen kan vanaf 1 juni 2024 via het e-loket of bij een van onze medewerkers in de parkeershop.

Wat met je bestaande bewonerskaart?

  • Is je bewonerskaart geldig tot na 1 juli 2024?
    Dan moet je voorlopig niets doen en blijft deze geldig tot de voorziene datum. Vraag nadien tijdig je nieuwe (digitale) bewonerskaart aan.
  • Vervalt je bewonerskaart tussen 16 mei en 30 juni 2024?
    Kom dan langs in de parkeershop om een tijdelijke bewonerskaart (geldig tot 30 juni) aan te vragen. Onze medewerkers helpen je graag verder.

Een nieuwe bewonerskaart aanvragen?
Dat doe je (bij voorkeur) via het e-loket of bij de medewerkers in onze parkeershop. Je nieuwe digitale bewonerskaart zal geldig zijn vanaf 1 juli 2024.

Bewonerszones
Wetteren wordt opgedeeld in 4 bewonerszones. Je parkeervergunning is enkel geldig voor de straten gelegen in jouw bewonerszone.

>> meer info

BETALEND PARKEREN

In Wetteren komen 3 zones voor betalend parkeren.

  • Geldigheid: maandag tot en met zaterdag van 9u tot 18u
  • Retributie: € 20 per halve dag (9u - 13u30 en 13u30 - 18u)
Betalend parkeren


* In elke zone start je parkeersessie met gratis parkeertijd. Zo kan je in de rode zone 1 keer per dagdeel 30 minuten gratis parkeren en krijg je per dag 2 uur gratis parkeertijd in de groene OF de gele zone.

GRATIS PARKEREN

Gratis parkeren kan in de blauwe zone (max. 2 uur mits leggen van je parkeerschijf) en op Shop & Go-plaatsen (max. 30 minuten). Op de randparkings Tragel (vanaf juni 2024) en De Warande kan je gratis en onbeperkt parkeren.

PERSONEN MET EEN HANDICAP

Als houder van een parkeerkaart voor personen met een handicap:

  • parkeer je gratis en onbeperkt in de blauwe, gele en groene zone van Wetteren.
  • parkeer je gratis op alle parkeerplaatsen met beperkte parkeertijd, maar dien je rekening te houden met de maximaal toegestane parkeerduur.

Om onterechte retributies te vermijden, vragen we je om de nummerplaat van je voertuig (max. 2) te registreren via het e-loket. Zo weet ook de scanwagen dat jouw voertuig op deze plaats geparkeerd mag staan.