Sint-Niklaas

Zorgen

Wie actief zorgverlener is in de stad Sint-Niklaas, een meldingskaart zorgverleners heeft en beschikt over een RIZIV-nummer of andere erkenning als zorgverlener, kan aanspraak maken op een abonnement voor zorgverstrekkers.

Opgelet!

Om een abonnement voor zorgverstrekkers aan te vragen, heb je :

  1. een meldingskaart zorgverleners nodig. Deze kan je aanvragen met een mailtje naar de parkeershop van Sint-Niklaas. Als je je meldingskaart hebt, kan je het abonnement voor zorgverstrekker in de thuiszorg aanvragen.
  2. of een officiële erkenning door de Vlaamse Gemeenschap als erkende thuiszorgverlener

De aanvragen worden behandeld in groep (Wit-Gele Kruis, OCMW thuiszorg, thuisverplegingsorganisatie, ...) en dienen jaarlijks opnieuw aangevraagd te worden. Individuele aanvragen zijn niet mogelijk.


  • Een houder van een abonnement voor zorgverstrekkers kan gratis parkeren (met een maximum van 4 uur per parkeersessie) in de betalende zone van Sint-Niklaas.
  • Een abonnement voor zorgverstrekkers is gekoppeld aan de nummerplaat van je voertuig. Zo weet de parkeerwachter/scancar of het voertuig in die zone geparkeerd mag staan.
  • Een abonnement voor zorgverstrekkers is niet geldig op winkelparkeerplaatsen of op parkeerplaatsen voor specifieke doelgroepen; bv. op parkeerplaatsen voor autodelen, elektrische of hybride elektrische voertuigen, ...
  • Een abonnement voor zorgverstrekkers mag enkel gebruikt worden in het kader van medische en zorgverstrekkende hulp van personen aan huis. Bij misbruik volgt een onmiddellijke intrekking van de vergunning en een administratieve boete.

Tarief en geldigheid

Voor een zorgverstrekkersabonnement betaal je € 100,00 per jaar.

Voor wie?
Vereiste documenten
Hoe aanvragen?
Hoe gebruiken?

Elke zorgverlener/organisatie met een meldingskaart en een officiële erkenning door het RIZIV of door de Vlaamse Gemeenschap als erkende thuiszorgverlener.

  • Een uitlezing van je identiteitskaart
  • Je meldingskaart en/of een bewijs van erkenning door het RIZIV (of door het RIZIV erkende zorgverlener of organisatie) of een bewijs van erkenning door de Vlaamse Gemeenschap als erkende thuiszorgverlener
  • Het kentekenbewijs van je voertuig - deel I

Je abonnement voor zorgverstrekkers aanvragen, kan je makkelijk en snel via ons e-loket.

Indien je niet in de mogelijkheid bent om je abonnement via het e-loket aan te vragen, kan je hiervoor terecht in onze parkeerwinkel.

In Sint-Niklaas worden er enkel nog digitale parkeervergunningen uitgegeven. Je ontvangt dus geen fysieke kaart.

De aangekochte parkeervergunning wordt na betaling geactiveerd in onze databank. De controle op het parkeren gebeurt door de parkeerwachter of met onze scanwagen door middel van controle in onze databank.