Maatschap Parkeren zorgt voor doeltreffend parkeerbeleid in Sint-Niklaas

11 januari 2023
Sint-Niklaas
20230111 Maatschap Parkeren zorgt voor doeltreffend parkeerbeleid in Sint Niklaas

Vanaf 1 februari 2023 werkt de Maatschap Parkeren Sint-Niklaas, een samenwerking tussen Optimal Parking Control en Indigo, samen met de stad aan de modernisering en professionalisering van het parkeerbeheer in Sint-Niklaas.

De nieuwe parkeerwinkel
Op 1 februari opent de nieuwe parkeerwinkel op het Hendrik Heymanplein zijn deuren. Alle parkeerproducten, zoals bewonerskaarten en parkeerabonnementen worden daar aangeboden. Daarnaast kan je er ook terecht voor meer informatie over het parkeerbeleid of om je retributie te betalen.

Beheer van parkeerautomaten
Ook zullen we instaan voor het beheer en onderhoud van de bijna honderd parkeerautomaten in de betalende zones van de stad. Voor de automobilist verandert er op dat vlak weinig of niks. Betalen via sms of de app 4411 blijft dus mogelijk.

De scanwagen
Meermaals per dag rijdt de scanwagen door de straten van Sint-Niklaas. Op die manier wordt de parkeercontrole verhoogd om de rotatie in de stad te bevorderen en onterechte langparkeerders te ontmoedigen. Dat heeft tot gevolg dat er meer ruimte vrijkomt voor bewoners en kortparkeerders.

Personen met een handicap
Het gratis parkeren voor personen met een handicap op niet-voorbehouden plaatsen blijft behouden. Omwille van de controle met de scanwagen moeten personen met een handicap wel hun speciale parkeerkaart en hun nummerplaat laten registreren via www.parkeren.be/sint-niklaas.

Naast onze reeds bestaande opdracht in Sint-Niklaas, het beheer van parking Grote Markt en parking Stationsstraat, kijken we enorm uit naar deze nieuwe samenwerking met de stad.

Peter Lamens
Peter Lamens
bestuurder Optimal Parking Control