Asse

Zorgen

Wie actief zorgverlener is in de gemeente Asse en beschikt over een RIZIV-nummer of andere erkenning als zorgverlener, kan aanspraak maken op een kaart voor paramedici en huisartsen.

  • Een houder van een kaart voor paramedici en huisartsen kan maximaal 45 minuten gratis parkeren in de betalende zone van Asse, mits leggen van zijn/haar parkeerschijf.
  • Een kaart voor paramedici en huisartsen is gekoppeld aan de nummerplaat van je voertuig. Zo weet de parkeerwachter of het voertuig in die zone geparkeerd mag staan.

Tarief

Voor een kaart voor paramedici en huisartsen betaal je € 25,00 per jaar. Bij verlies betaal je een administratieve kost van € 10,00 voor de aanmaak van een nieuwe kaart.

Voor wie?
Vereiste documenten
Hoe aanvragen?
Hoe gebruiken?

De zorgverlener of organisatie is officieel erkend door het RIZIV of door de Vlaamse Gemeenschap als erkende thuiszorgverlener.

  • Een uitlezing van je identiteitskaart
  • Het kentekenbewijs van je voertuig - deel I
  • Een bewijs van erkenning door het RIZIV (of door het RIZIV erkende zorgverlener of organisatie) of een bewijs van erkenning door de Vlaamse Gemeenschap als erkende thuiszorgverlener
  • Een 'verklaring op eer' dat je huisbezoeken doet in Asse of Zellik

Hoe je kaart voor paramedici en huisartsen aanvragen?

  1. Verzamel de 'vereiste documenten'
  2. Vul het online aanvraagformulier in of ga langs in onze parkeershop.

Leg je kaart voor paramedici en huisartsen goed zichtbaar in je voertuig achter de voorruit: de nummerplaat en datum moeten leesbaar zijn.

Gebruik je kaart voor paramedici en huisartsen altijd in combinatie met je parkeerschijf.

Je kan een tijdelijke kaart voor paramedici en huisartsen aanvragen als je met een vervangvoertuig rijdt. Vraag een attest in je garage dat verklaart dat je met een vervangvoertuig rijdt en vraag hiermee in de parkeershop of online via het e-loket je tijdelijke kaart aan.

Je plaatst je tijdelijk en de originele kaart voor paramedici en huisartsen achter de voorruit van je voertuig zodat de parkeerwachter de situatie juist kan beoordelen.