Middelkerke

Zorgen

Wie actief zorgverstrekker is in Middelkerke en beschikt over een RIZIV-nummer of een andere erkenning als zorgverstrekker, kan aanspraak maken op een parkeervergunning voor zorgverstrekkers.

  • Een houder van een parkeervergunning voor zorgverstrekkers mag maximaal 4 uur gratis parkeren in de betalende en blauwe zones mits voorlegging van een correct ingestelde parkeerschijf.
  • Parkeervergunningen voor zorgverstrekkers zijn niet geldig op Shop & Go plaatsen, voorbehouden plaatsen of parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen.
  • Per parkeervergunning voor zorgverstrekkers kan er maximaal 1 nummerplaat geregistreerd worden.
  • De parkeervergunning voor zorgverstrekkers mag enkel gebruikt worden in het kader van medische en zorgverstrekkende hulp van personen aan huis.

Tarieven en geldigheid

  • Je kan een vergunning voor zorgverstrekkers verkrijgen voor € 300 per jaar.
  • Een parkeervergunning voor zorgverstrekkers is 1 jaar geldig vanaf de datum van uitreiking en wordt automatisch gedeactiveerd bij misbruik of wanneer niet langer aan de voorwaarden tot afgifte wordt voldaan.
Voor wie?
Vereiste documenten
Hoe aanvragen?
Hoe gebruiken?

De zorgverstrekker:

  • of de organisatie moet officieel erkend zijn door het RIZIV of door de Vlaamse Gemeenschap.
  • moet een verklaring op eer voor het afleggen van huisbezoeken in Middelkerke kunnen voorleggen.
  • is houder van het inschrijvingsbewijs van het voertuig of kan het gebruiksrecht (attest permanente beschikking wagen) aantonen in geval van een leasing- of bedrijfswagen.

Voor de aanvraag van je parkeervergunning voor zorgverstrekkers heb je onderstaande documenten nodig:

Je parkeervergunning voor zorgverstrekkers aanvragen, kan je makkelijk en snel via ons e-loket.

>> Handleiding parkeervergunning voor zorgverstrekkers aanvragen

Indien je alsnog je parkeervergunning voor zorgverstrekkers wenst aan te vragen in onze parkeershop kan dat enkel op afspraak. Toch dringen wij er samen met het gemeentebestuur van Middelkerke op aan je parkeerkaart zoveel mogelijk online aan te vragen.

>> Maak hier een afspraak.

In Middelkerke worden er enkel nog digitale parkeervergunningen uitgegeven. Je ontvangt dus geen fysieke kaart.

De aangekochte parkeervergunning wordt na betaling geactiveerd in onze databank. De controle op het parkeren gebeurt door de parkeerwachter of met onze scanwagen door middel van controle in onze databank.

Je beschikt reeds over een vergunning, maar je nummerplaat wijzigt?

Laat je vergunning dan zo snel mogelijk aanpassen! Je bezorgt hiervoor, bij voorkeur via mail, de referentie en huidige nummerplaat, samen met de documenten die je indiende voor de initiële aanvraag aan de medewerkers van onze parkeershop.

LET OP: Zolang je geen bevestiging kreeg van de aanpassing van je vergunning, moet je je in regel stellen en betalen in de betalende zone of de blauwe parkeerschijf voorleggen in de blauwe zone.

Je kan een tijdelijke vergunning aanvragen als je met een vervangvoertuig rijdt. Vraag een attest in je garage dat verklaart dat je met een vervangvoertuig rijdt en vraag hiermee je tijdelijke vergunning aan in onze parkeershop.