Middelkerke

Werken

Wie werkt in een blauwe zone in Middelkerke of er een handelszaak heeft, kan aanspraak maken op een parkeervergunning werkabonnement voor de blauwe zone.

  • Een houder van een parkeervergunning werkabonnement mag onbeperkt parkeren in de blauwe zone (beperkt tot de straten aangegeven bij uitreiking).
  • Parkeervergunningen werkabonnement zijn niet geldig in de betalende zone en op Shop & Go plaatsen.
  • Per parkeervergunning werkabonnement kan er maximaal 1 nummerplaat geregistreerd worden
  • Per adres kunnen maximaal 5 parkeervergunningen werkabonnement toegekend worden.

Tarieven & geldigheid

  • Je kan een vergunning verkrijgen voor € 50 per jaar.
  • Een parkeervergunning werkabonnement is 1 jaar geldig vanaf de datum van uitreiking en wordt automatisch gedeactiveerd bij misbruik of wanneer niet langer aan de voorwaarden tot afgifte wordt voldaan.
Voor wie?
Vereiste documenten
Hoe aanvragen?
Hoe gebruiken?

Werknemer/werkgever:

  • is werkzaam in een blauwe zone van de gemeente Middelkerke en kan dit aantonen met een bewijs van tewerkstelling en de exacte ligging van de werkplek, onderneming of handelzaak;
  • is houder van het inschrijvingsbewijs van het voertuig of kan het gebruiksrecht (attest permanente beschikking wagen) aantonen in geval van een leasing- of bedrijfswagen.

Voor de aanvraag van je parkeervergunning heb je onderstaande documenten nodig:

Je parkeervergunning aanvragen, kan je makkelijk en snel via ons e-loket.

>> Handleiding parkeervergunning voor werknemers aanvragen

Indien je alsnog je parkeervergunning wenst aan te vragen in onze parkeershop kan dat enkel op afspraak. Toch dringen wij er samen met het gemeentebestuur van Middelkerke op aan je parkeerkaart zoveel mogelijk online aan te vragen.

>> Maak hier een afspraak.

In Middelkerke worden er enkel nog digitale parkeervergunningen uitgegeven. Je ontvangt dus geen fysieke kaart.

De aangekochte parkeervergunning wordt na betaling geactiveerd in onze databank. De controle op het parkeren gebeurt door de parkeerwachter of met onze scanwagen door middel van controle in onze databank.

Indien je werkt of een handelszaak hebt in een betalende zone of langs de Zeedijk, de Koning Ridderdijk, de Antoine Van Cailliestraat (tussen Zeedijk en Leopoldlaan) of de Parijsstraat (tussen Zeedijk en Leopoldlaan), dan verwijzen we je graag naar 'het tarief werkabonnement' op de parkeerautomaat.

Je beschikt reeds over een vergunning, maar je nummerplaat wijzigt?

Laat je vergunning dan zo snel mogelijk aanpassen! Je bezorgt hiervoor, bij voorkeur via mail, de referentie en huidige nummerplaat, samen met de documenten die je indiende voor de initiële aanvraag aan de medewerkers van onze parkeershop.

LET OP: Zolang je geen bevestiging kreeg van de aanpassing van je vergunning, moet je je in regel stellen en een blauwe parkeerschijf voorleggen in de blauwe zone.

Je kan een tijdelijke vergunning aanvragen als je met een vervangvoertuig rijdt. Vraag een attest in je garage dat verklaart dat je met een vervangvoertuig rijdt en vraag hiermee je tijdelijke vergunning aan in onze parkeershop.