Willebroek

Zorgen

Wie actief zorgverlener is in de gemeente Willebroek en beschikt over een RIZIV-nummer of andere erkenning als zorgverlener, kan aanspraak maken op een parkeerkaart voor zorgverleners.

  • Een houder van een parkeerkaart voor zorgverleners kan 2 uur gratis parkeren in de betalende van Willebroek, mits leggen van zijn/haar parkeerschijf.
  • Een parkeerkaart voor zorgverleners is gekoppeld aan de nummerplaat van je voertuig. Zo weet de parkeerwachter of het voertuig in die zone geparkeerd mag staan.
  • Opgelet: Je parkeerkaart voor zorgverleners is niet geldig tijdens de wekelijkse markt en op jaarlijkse evenementen in de betalende zone.

Tarief

Voor een parkeerkaart voor zorgverleners in Willebroek betaal je € 40,00. Je kaart is 1 jaar geldig vanaf de uitreikingsdatum

Voor wie?
Vereiste documenten
Hoe aanvragen?
Hoe gebruiken?

De zorgverlener of organisatie is officieel erkend door het RIZIV of door de Vlaamse Gemeenschap als erkende thuiszorgverlener.

  • Een uitlezing van je identiteitskaart
  • Het kentekenbewijs van je voertuig - deel I
  • Een bewijs van erkenning door het RIZIV (of door het RIZIV erkende zorgverlener of organisatie) of een bewijs van erkenning door de Vlaamse Gemeenschap als erkende thuiszorgverlener
  • Een verklaring op eer dat je huisbezoeken doet in Willebroek

Hoe je parkeerkaart voor zorgverleners aanvragen?

  1. Verzamel de 'vereiste documenten'
  2. Vul het online aanvraagformulier in of ga langs in onze parkeershop.

Leg je parkeerkaart voor zorgverleners goed zichtbaar in je voertuig achter de voorruit: de nummerplaat en datum moeten leesbaar zijn.

Gebruik je parkeerkaart voor zorgverleners altijd in combinatie met je parkeerschijf.

Je kan een tijdelijke parkeerkaart voor zorgverleners aanvragen als je met een vervangvoertuig rijdt. Vraag een attest in je garage dat verklaart dat je met een vervangvoertuig rijdt en vraag hiermee in de parkeershop of online via het e-loket je tijdelijke kaart aan.

Je plaatst je tijdelijke en de originele parkeerkaart voor zorgverleners achter de voorruit van je voertuig zodat de parkeerwachter de situatie juist kan beoordelen.