Bornem

Zorgen

Wie actief zorgverlener is in de gemeente Bornem en beschikt over een RIZIV-nummer of andere erkenning als zorgverlener, kan aanspraak maken op een zorgverlenerskaart.

  • Een houder van een zorgverlenerskaart kan maximaal 2 uur gratis parkeren in de betalende of blauwe zone van Bornem, mits leggen van zijn/haar parkeerschijf.
  • Een zorgverlenerskaart is gekoppeld aan de nummerplaat van je voertuig. Zo weet de parkeerwachter of het voertuig in die zone geparkeerd mag staan.

Tarief

Een zorgverlenerskaart blijft gratis tem 31/12/2025 en is steeds geldig voor 1 jaar.

Voor wie?
Vereiste documenten
Hoe aanvragen?
Hoe gebruiken?

De zorgverlener of organisatie is officieel erkend door het RIZIV of door de Vlaamse Gemeenschap als erkende thuiszorgverlener.

  • Een uitlezing van je identiteitskaart
  • Het kentekenbewijs van je voertuig - deel I
  • Een bewijs van erkenning door het RIZIV (of door het RIZIV erkende zorgverlener of organisatie) of een bewijs van erkenning door de Vlaamse Gemeenschap als erkende thuiszorgverlener

Verzamel alle 'vereiste documenten' en vul het online aanvraagformulier in. Na validatie van je gegevens en ontvangst van je betaling, wordt je parkeervergunning geactiveerd. Wij brengen je op de hoogte.

Leg je zorgverlenerskaart goed zichtbaar in je voertuig achter de voorruit: de nummerplaat en datum moeten leesbaar zijn.

Gebruik je zorgverlenerskaart altijd in combinatie met je parkeerschijf.

Je kan een tijdelijke zorgverlenerskaart aanvragen als je met een vervangvoertuig rijdt. Vraag een attest in je garage dat verklaart dat je met een vervangvoertuig rijdt en vraag hiermee in de parkeershop of online via het e-loket je tijdelijke kaart aan.

Je plaatst je tijdelijk en de originele zorgverlenerskaart achter de voorruit van je voertuig zodat de parkeerwachter de situatie juist kan beoordelen.