Bornem

Wonen

Wie gedomicilieerd is in een betalende of blauwe zone van Bornem kan een bewonerskaart aanvragen.

  • Een houder van een bewonerskaart kan zonder beperkingen parkeren in de blauwe zone.
  • Een bewonerskaart is gekoppeld aan de nummerplaat van je voertuig. Zo weet de parkeerwachter of het voertuig in die zone geparkeerd mag staan.
  • Een bewonerskaart kan enkel aangevraagd worden voor een voertuig met een Belgische nummerplaat.

Tarief en geldigheid

Voor een bewonerskaart voor de gemeente Bornem betaal je € 2,00 per maand (of € 24,00 per jaar).

Let op!


Je bewonerskaart is geldig vanaf de 1ste van de maand tot en met 31 december van datzelfde kalenderjaar.

Bv. Je koopt een bewonerskaart op 3 juni 2023. Wanneer je kiest voor de startdatum 1 juni 2023, betaal je € 14,00 (van juni tem december). Kies je voor de startdatum 1 juli 2023, dan betaal je € 12,00 (van juli tem december). Op 31 december 2023 vervalt je kaart.

Je nieuwe kaart aanvragen voor het volgend kalenderjaar kan steeds vanaf 15 november via het online antwoordformulier.

Bewonerskaart niet gelegd?

  • Je kiest automatisch voor een retributietarief van € 15,00 per halve dag. Een halve dag loopt van 8u tot 13u en van 13u tot 18u.
  • De parkeerwachter schuift je retributiebon onder de ruitenwisser van je voertuig.
  • Je betaalt je retributie binnen de 8 dagen.
Voor wie?
Vereiste documenten
Hoe aanvragen?
Hoe gebruiken?

Voor iedereen die gedomicilieerd is in een blauwe of betalende zone van Bornem.

Verzamel alle 'vereiste documenten' en vul het online aanvraagformulier in. Na validatie van je gegevens en ontvangst van je betaling, wordt je parkeervergunning geactiveerd. Wij brengen je op de hoogte.

  • Je bewonerskaart is enkel geldig in de straten gekoppeld aan jouw kaart. Deze informatie krijg je bij de aanvraag mee van onze parkeershop en kan je daar in geval van twijfel steeds raadplegen.
  • Leg je bewonerskaart steeds goed zichtbaar achter de voorruit van je voertuig. De nummerplaat, datum en sector moeten leesbaar zijn voor de parkeerwachter.

Je kan een tijdelijke bewonerskaart aanvragen als je met een vervangvoertuig rijdt. Vraag een attest in je garage dat verklaart dat je met een vervangvoertuig rijdt en vraag hiermee in de parkeershop of online via het e-loket je tijdelijke kaart aan.

Je plaatst je tijdelijk en de originele bewonerskaart achter de voorruit van je voertuig zodat de parkeerwachter de situatie juist kan beoordelen.