Optimal Parking Control (OPC) bestaat vandaag 20 jaar!

20 februari 2022
Balonnen

Peter Lamens en Monica Robberechts starten op 20 februari 2002 met parkeerbedrijf Optimal Parking Control. In die 20 jaar kende OPC een sterke evolutie en gingen ze geen uitdaging uit de weg. De wereld veranderde en OPC veranderde mee:

Mobiliteit, ecologie, duurzaamheid en het onderlinge spanningsveld tussen deze thema’s, is én blijft één van de grote uitdagingen waarmee we dagelijks geconfronteerd worden. Als parkeerbedrijf en partner is het onze taak om onze klant hierin bij te staan met informatie en adviesverlening, maar zeker ook via doorgedreven digitalisering en implementatie van duurzame en innovatieve technologieën. Nooit louter omwille van de vernieuwing op zich, maar steeds ten dienste van de burger, de stad of gemeente én een efficiënt parkeerbeheer.

Monica Robberechts, bestuurder OPC: “Op dit moment beheren wij ongeveer 65.000 parkeerplaatsen in 44 steden of gemeenten onder de vorm van parkeerconcessies of dienstverlenende contracten. Zonder ons team stonden we niet waar we nu staan. Onze medewerkers zijn stuk voor stuk competente mensen die zich iedere dag opnieuw inzetten voor ons bedrijf. En daarvoor willen wij hen graag bedanken.”

Peter Lamens, bestuurder OPC: “Ondanks onze groei wisten we de flexibele, klantgerichte en persoonlijke aanpak die kenmerkend is voor een KMO te bewaren. En daar ben ik als bestuurder enorm fier op. De kwaliteit van onze dienstverlening draag ik dan ook zeer hoog in het vaandel en vormt één van onze belangrijkste troeven. Wij zijn een parkeerbedrijf, maar daarnaast ook ‘een partner’ van een stad, gemeente of private onderneming. Ons doel is steeds een vlottere mobiliteit, minder parkeerdruk en meer parkeergelegenheid voor iedereen, iedereen die er woont, werkt, winkelt of geniet.”