Optimal Parking Control en Knokke-Heist verlengen hun samenwerking met 9 jaar

01 mei 2022
Knokke-Heist
Straatparkeren 1

Wanneer OPC 20 jaar geleden opgericht werd door Peter Lamens en Monica Robberechts, was Knokke-Heist één van hun eerste uitdagingen. Op 1 mei 2022 werd deze jarenlange samenwerking opnieuw voor 9 jaar verlengd.

'Meer mobiliteit, minder parkeerdruk' dat was het doel van het parkeerplan dat in 2019 werd uitgewerkt door de gemeente Knokke-Heist en dat door OPC in goede banen werd, en nog steeds wordt, geleid.

Een kustgemeente draait het hele jaar door. Je moet er rekening houden met de belangen van diverse doelgroepen. En dat is een uitdaging die OPC graag aangaat. Een uitgebreid team van stuk voor stuk bekwame mensen zal de komende 9 jaar opnieuw zorgen voor het informeren en sensibiliseren van de automobilist en voor het adviseren en ontzorgen van de gemeente bij de uitvoering van een optimaal parkeerbeleid.

In een notendop

Naast nieuwe parkeerautomaten, krijgt ook de openbare parking onder het Verweeplein dit najaar een make over en wordt ze uitgerust met de nieuwste technologieën. Via het e-loket of met een bezoek aan de parkeershop aan het Gemeenteplein kan de automobilist nog steeds makkelijk een parkeervergunning aankopen of verlengen, een vraag stellen of informatie krijgen over het parkeerplan. Ook aan de stijgende behoefte aan elektrische laadpalen wordt gewerkt.

>> meer info over parkeren in Knokke-Heist

"Mobiliteit en parkeerbeleid is geen gemakkelijk verhaal. Het is onze taak om de automobilist zo goed mogelijk te informeren en sensibiliseren om er zo voor te zorgen dat het voor iedereen fijn wonen, werken, winkelen en genieten blijft in Knokke-Heist. Alleszins, wij kijken opnieuw uit naar een fijne samenwerking!"

Monica L
Monica Robberechts
bestuurder