Op pad met de scanwagen

15 juni 2023
La Louvière
Scancar 2

Sinds enkele weken is ook in La Louvière onze scanwagen actief.

Met de invoering van het nieuwe retributiereglement werd er resoluut gekozen voor blauwe zone-parkeren. Het betalend parkeren verdween en zorgde ervoor dat het aantal parkeerplaatsen steeg van 3700 naar 5200.

De scanwagen is uitgerust met 12 camera's, waarvan er 4 de nummerplaten lezen en de overige 8 camera's foto's maken van de geparkeerde voertuigen. Elke dag, met uitzondering van zon- en feestdagen, rijdt de scanwagen door de straten van de blauwe zone en controleert 6 tot 12 duizend geparkeerde voertuigen. Elke mogelijke retributie wordt achter de schermen nog eens gecontroleerd door de medewerkers van onze backoffice alvorens deze per post naar de eigenaar van het voertuig vertrekt. Parkeerplaatsen die minder toegankelijkk zijn voor de camera's worden dan weer gecontroleerd door onze parkeerwachter.

Vandaag ging er een cameraploeg mee op pad met onze scanwagen. Kijk je graag even mee? Klik HIER.

De technologie van de scanwagen is indrukwekkend. Hij leest de blauwe parkeerschijf, registreert hoe lang een voertuig geparkeerd staat en of de parkeerschijf gewisseld werd. Daarnaast herkent via de gegevens uit onze database de voertuigen die gekoppeld zijn aan een geldige parkeervergunning,... En dit alles terwijl gezichten en omgeving vervaagd worden om ieders privacy te respecteren.

Undertheroof305132 pp 2048
Philippe Maquestiaux
commercieel directeur