Middelkerke

Parkeervergunning voor bewoners en tweedeverblijvers

Wie woont of een tweede verblijf heeft in een blauwe of betalende zone of op de Zeedijk, in de Koning Ridderdijk, Antoine van Cailliestraat (tussen Zeedijk en Leopoldlaan) of in de Parijsstraat (tussen Zeedijk en Leopoldlaan), kan aanspraak maken op een parkeervergunning.

  • Een houder van een parkeervergunning voor bewoners en/of tweedeverblijvers mag onbeperkt parkeren in de betalende of blauwe zone (beperkt tot de straten aangegeven bij de uitreiking).
  • Parkeervergunningen zijn niet geldig op Shop & Go-plaatsen, op voorbehouden plaatsen of op parkeerplaatsen voor elektrische voertuigen.
  • Een parkeervergunning is gekoppeld aan de nummerplaat van je voertuig. Zo weet de parkeerwachter of het voertuig in die zone geparkeerd mag staan
  • Per adres kan je maximaal 2 vergunningen aanvragen.

Tarieven & geldigheid

* exclusief € 12,00 administratieve kost

parkeervergunningin een betalende zonein een blauwe zone
in de Zeedijk, Koning Ridderdijk, Antoine van Cailliestraat (tussen Zeedijk en Leopoldlaan), Parijsstraat (tussen Zeedijk en Leopoldlaan)
1ste vergunning

geldigheid = 2 jaar

gratis*
gratis*
gratis*
2de vergunning

geldigheid = 1 jaar

€ 100,00
€ 50,00
€ 100,00
Voor wie?
Vereiste documenten
Hoe aanvragen?
Hoe gebruiken?

Wie kan er een parkeervergunning voor bewoners en tweedverblijvers aanvragen?

  • Al wie gedomicilieerd is in gemeente Middelkerke (in één van bovenvermelde zones).
  • Tweedeverblijvers (uit één van bovenvermelde zones) die gemeentebelasting betalen.

Voor de aanvraag van een parkeervergunning voor bewoners en tweedverblijvers heb je onderstaande documenten nodig:

Je parkeervergunning aanvragen, kan je makkelijk en snel via ons e-loket.

>> Handleiding parkeervergunning aanvragen

Indien je alsnog je parkeervergunning wenst aan te vragen in onze parkeershop kan dat enkel op afspraak. Toch dringen wij er samen met het gemeentebestuur van Middelkerke op aan je parkeervergunning zoveel mogelijk online aan te vragen.

>> Maak hier een afspraak.

In Middelkerke worden er enkel nog digitale parkeervergunningen uitgegeven. Je ontvangt dus geen fysieke kaart.

De aangekochte parkeervergunning wordt na betaling geactiveerd in onze databank. De controle op het parkeren gebeurt door de parkeerwachter of met onze scanwagen door middel van controle in onze databank.

Je beschikt reeds over een vergunning, maar je nummerplaat wijzigt?

Laat je vergunning dan zo snel mogelijk aanpassen! Je bezorgt hiervoor, bij voorkeur via mail, de referentie en huidige nummerplaat, samen met het nieuwe kentekenbewijs van je wagen en het bewijs van permanente beschikking (indien van toepassing) aan de medewerkers van onze parkeershop.

LET OP: Zolang je geen bevestiging kreeg van de aanpassing van je vergunning, moet je je in regel stellen en betalen in de betalende zone of de blauwe parkeerschijf voorleggen in de blauwe zone.

Je kan een tijdelijke vergunning aanvragen als je met een vervangvoertuig rijdt. Vraag een attest in je garage dat verklaart dat je met een vervangvoertuig rijdt en vraag hiermee je tijdelijke vergunning aan in onze parkeershop.