Betalend parkeren in groene, roze en gele zones enkel van toepassing tijdens Vlaamse schoolvakanties

26 octobre 2022
Middelkerke
20221026 Betalend parkeren tijdens Vlaamse schoolvakanties Middelkerke

Sedert dit jaar vallen de schoolvakanties in Wallonië niet meer volledig op hetzelfde tijdstip als de schoolvakanties in Vlaanderen en dat zorgt voor verwarring bij de parkeerders in Middelkerke.

In Vlaanderen loopt de herfstvakantie van maandag 31 oktober tot zondag 6 november 2022. Voor het Franstalig onderwijs in ons land en ook bepaalde delen van Nederland en Frankrijk begon dit echter al op maandag 24 oktober 2022. De dienst Toerisme, het onthaal in het gemeentehuis en de parkeershop van OPC kregen dan ook al heel wat telefoons en mails te verwerken met de vraag of deze week het parkeerreglement tijdens de schoolvakanties van toepassing is en er dus in de groene, roze en gele zones betaald moet worden als je je wagen daar achterlaat. Het gemeentebestuur laat nog eens duidelijk weten dat betalend parkeren in de deze zones enkel voorzien is tijdens de Vlaamse schoolvakanties en dus niet in periodes daarbuiten waarop de Waalse en Brusselse Gemeenschap en andere buurlanden hun schoolvakanties vastgelegd hebben.

Voor Wallonië en Frankrijk loopt de herfstvakantie nog een tweede week door tot 6 november 2022.   Deze tweede week valt samen met de Vlaamse herfstvakantieperiode en dat betekent dus dat de groene, roze en gele zones betalend zijn.