Halle

Parkeerabonnement Hallenaren

Wie woont, werkt of een handelszaak heeft in een blauwe of betalende zone in Halle, kan een parkeerabonnement voor Hallenaren aanvragen.

  • Een houder van een parkeerabonnement voor Hallenaren kan onbeperkt parkeren in alle gereglementeerde zones (rood, groen en blauw) van de stad Halle.
  • Een parkeerabonnement voor Hallenaren is gekoppeld aan de nummerplaat van je voertuig. Zo weet de parkeerwachter of het voertuig in die zone geparkeerd mag staan.
  • Per voertuig /nummerplaat kan je een parkeerabonnement voor Hallenaren aanvragen.

Tarief en geldigheid

TariefGeldigheid
€ 25,00 1 maand
€ 75,00 3 maanden
€ 150,00 6 maanden
€ 300,00 1 jaar
Voor wie?
Vereiste documenten
Hoe aanvragen?
Hoe gebruiken?

Al wie woont, werkt of een handelszaak heeft in de blauwe of betalende zone van de stad Halle.

!! Als werknemer of handelaar met een handelszaak in Halle hoef je dus niet gedomicilieerd te zijn in Halle om een aanvraag voor een parkeerabonnement voor Hallenaren in te dienen.

  • Een uitlezing van je identiteitskaart
  • Het kentekenbewijs van je voertuig - deel I
  • Indien je over een lease- of bedrijfswagen beschikt: het bewijs van je bedrijf dat jij de hoofdbestuurder bent of de statuten van je bedrijf als jij bedrijfsleider bent.
  • Indien je voertuig op naam van een andere persoon is ingeschreven: een attest van je verzekeraar waarin jij vermeld staat als medebestuurder.
  • Indien je met een vervangvoertuig rijdt: een attest van de garage waarin staat dat jij over de wagen kan beschikken.
  • Indien je werknemer bent: een bewijs van tewerkstelling van je werkgever dat verklaart dat je in de betalende of blauwe zone van Halle tewerkgesteld bent.
  • Indien je werkgever/handelaar bent: een bewijs dat je eigenaar of huurder bent van een handelspand in de betalende of blauwe zone van Halle.

Je parkeerabonnement voor Hallenaren aanvragen, kan je makkelijk en snel via ons e-loket.

Indien je niet in de mogelijkheid bent om je parkeerabonnement voor Hallenaren aan te vragen via het e-loket, kan je hiervoor terecht in onze parkeershop.

Je ontvangt geen papieren kaart, het parkeerabonnement voor Hallenaren is volledig digitaal. Je hoeft dus niets achter de voorruit te leggen.

Je kan een tijdelijke parkeerabonnement voor Hallenaren aanvragen als je met een vervangvoertuig rijdt. Vraag een attest in je garage dat verklaart dat je met een vervangvoertuig rijdt en vraag hiermee in de parkeershop of online via het e-loket je tijdelijke kaart aan.