Halle past parkeerbeleid aan na evaluatie

25 janvier 2022
Halle
Grote markt2

Het nieuwe parkeerbeleid in Halle is een jaar van kracht en heeft intussen een grondige evaluatie ondergaan. Resultaat: vanaf 1 februari wordt het parkeerbeleid eenvoudiger met minder zones én lagere parkeertarieven, voor zowel bezoekers van het stadscentrum als zorgverleners. Vanaf 1 april komen er bovendien extra Shop & Go-plaatsen en kan je langer parkeren in de blauwe zone.

Op 1 januari 2021 voerde Halle een nieuw, eenvormig parkeerbeleid in. Onze stad kampte namelijk met heel veel nodeloos zoekverkeer door een mengelmoes van gratis en betalend parkeren, en een zeer variabele parkeerduur. Een eenvormig parkeerbeleid moet onze binnenstad veiliger, gezonder en beter bereikbaar maken.

Het nieuwe parkeerbeleid werd ook ingevoerd met het oog op de bouw van een parkeertoren door de NMBS en de aanleg van de ondergrondse parking aan sportcomplex De Bres. Want daardoor komt er in de toekomst bovengronds ruimte vrij die als park, rustzone of belevingsplein kan worden ingericht. Maar deze parkeerprojecten zijn enkel rendabel als er in de omgeving een duidelijk en eenvormig parkeerbeleid van toepassing is.

Zo'n parkeerplan vraagt echter om een dynamische aanpak. Door te evalueren en te evolueren, zoeken we de ideale balans tussen een vlotte mobiliteit, betaalbaar nabij parkeren én een aangenaam, autoluw stadscentrum waar het fijn is om te vertoeven.

>> lees meer