Roeselare

Categorie 2

Wie actief zorgverlener is in de stad Roeselare en aangesloten is bij SEL, kan aanspraak maken op een parkeerabonnement voor zorgverleners (categorie 2).

  • Een houder van een parkeerabonnement voor zorgverleners (categorie 2) kan voor een aaneensluitende periode van maximum 1 uur gratis parkeren in de betalende en blauwe zone van Roeselare. Gebruik daarom steeds je parkeerschijf om je parkeertijd aan te geven.
  • Een parkeerabonnement voor zorgverleners (categorie 2) is gekoppeld aan de nummerplaat van je voertuig. Zo weet de parkeerwachter of het voertuig in die zone geparkeerd mag staan.
  • Aan een parkeerabonnement voor zorgverleners (categorie 2) kunnen maximum 3 nummerplaten gekoppeld worden.

Tarief

Voor een parkeerabonnement voor zorgverleners (categorie 2) betaal je € 50,00 per jaar.

Voor wie?
Vereiste documenten
Hoe aanvragen?
Hoe gebruiken?

Organisaties voor zorgverstrekking die aangesloten zijn bij SEL (samenwerkingsinitiatieven eerstelijnsgezondheidszorg) en niet behoren tot categorie 1.

Je parkeerabonnement voor zorgverleners (categorie 2) aanvragen, kan je makkelijk en snel via ons e-loket.

Indien je niet in de mogelijkheid bent om je parkeerabonnement voor zorgverleners (categorie 2) aan te vragen via het e-loket, kan je hiervoor terecht onze parkeershop.

In Roeselare worden er enkel nog digitale parkeervergunningen uitgegeven. Je ontvangt dus geen fysieke kaart.

De aangekochte parkeervergunning wordt na betaling geactiveerd in onze databank. De controle op het parkeren gebeurt door de parkeerwachter door middel van controle in onze databank.

Opgelet! Je moet nog steeds je parkeerschijf gebruiken om je parkeertijd aan te geven en dit telkens voor een aaneensluitende periode van maximum 1 uur.

Je kan een parkeerabonnement voor zorgverleners (categorie 2) aanvragen als je met een vervangvoertuig rijdt. Vraag een attest in je garage dat verklaart dat je met een vervangvoertuig rijdt en vraag hiermee in de parkeershop of online via het e-loket je tijdelijke kaart aan.