Uitbreiding blauwe zone Astridlaan

03 novembre 2022
Ninove
Parkeren blauwe zone

Vanaf maandag 7 november 2022 wordt de blauwe zone in de Astridlaan te Ninove uitgebreid. Het stuk van de Astridlaan waar nog onbeperkt geparkeerd kon worden, wordt nu toegevoegd aan de blauwe zone. Hiermee willen we meer uniformiteit en duidelijkheid creëren voor de automobilist en minder parkeeroverlast voor de inwoner.

Wat moet je weten?

Heb je al een (of meerdere) bewonerskaart(en) ? Dan hoef je verder niets te doen, je kans op het vinden van een parkeerplaats wordt met deze uitbreiding groter.

Heb je deze nog niet ? Als inwoner van de blauwe (en betalende) zone in Ninove kan je een bewonerskaart aanvragen. Hiermee kan je zonder beperkingen parkeren in de blauwe (of betalende zone), beperkt tot de straten aangegeven bij uitreiking.

Hoe parkeer je in de blauwe zone van Ninove als je geen bewonerskaart hebt?
  • Geldigheid: maandag tot en met zaterdag (9u – 18u), uitgezonderd zon- en feestdagen
  • Maximale parkeerduur: in deze zone kan je met je parkeerschijf maximaal 2 uur parkeren.
  • Wie over een geldige parkeerkaart voor gehandicapten of een bewonerskaart beschikt, hoeft geen parkeerschijf te leggen.
  • Je hebt ook de mogelijkheid om een parkeerabonnement aan te schaffen voor deze zone.
Wat gebeurt er als ik mijn parkeerschijf niet leg of de maximale parkeertijd overschrijd?

Je kiest dan automatisch voor het retributietarief van € 15 per dag. De parkeerwachter schuift de retributiebon onder de ruitenwisser van je voertuig. Je betaalt je retributie binnen de 8 dagen.

De uitbreiding van de blauwe zone:
20221107 Uitbreiding blauwe zone Astridlaan met legende