Optimal Parking Control en Machelen-Diegem slaan de handen in elkaar

16 février 2023
Machelen-Diegem
Kledij parkeerwachter070

Optimal Parking Control zet zich al meer dan 20 jaar in om samen met steden en gemeenten te streven naar een optimaal parkeerbeleid dat zorgt voor een vlotte mobiliteit, minder parkeerdruk, meer parkeergelegenheid én minder zoekverkeer.

Vanaf 1 april 2023 start ook onze opdracht in de gemeente Machelen-Diegem.

Alle bewonerszones worden er blauwe zone waar het straatparkeren beperkt wordt tot 4 uur (tenzij anders aangegeven op de borden). Zo komt er meer ruimte voor de inwoners van Machelen-Diegem, die door aanvraag van een digitale bewonerskaart onbeperkt kunnen parkeren.

Werknemers kunnen parkeren op de buurtparkings (max. 11u) of een abonnement aankopen en voor wie snel een boodschap wil doen, zijn er de Shop&Go-plaatsen met een maximale parkeertijd van 30 minuten.

OPC zal instaan voor de controle van de blauwe zone en de uitgifte van de digitale bewonerskaarten en abonnementen, makkelijk aan te vragen via het e-loket.

Een doeltreffend parkeerbeleid zorgt voor een hogere parkeerrotatie en voor aangenaam wonen, werken en winkelen in een gemeente. En zo dus binnenkort ook in Machelen-Diegem.

Alle info over parkeren in Machelen-Diegem kan je terugvinden op www.parkeren.be/machelen. Wie er niet in slaagt om zijn parkeervergunning of abonnement online aan te vragen, kan vanaf 1 maart 2023 ook al terecht in onze pop-up parkeershop.