Nieuwe parking P101 aan Universitair Ziekenhuis te Luik is kers op de taart

06 octobre 2023
Liège
4767f12a 1288 447a b6e8 0cd249a780c4

Na maanden van planning en hard werk openden we, als kers op de taart, nu ook parking P101 aan het Universitaire Ziekenhuis te Luik. Deze state-of-the-art parkeervoorziening is, naast P109 en P112, de derde parking op de site Sart-Tilman in het beheer van Optimal Parking Control en zorgt voor 1105 extra parkeerplaatsen. Dat zet onze teller bij CHU, voor beheer en onderhoud van parkeerplaatsen, op 2828.

Gebruiksgemak & veiligheid

De 3 nieuwe parkings zijn ontworpen met het oog op gebruiksgemak en veiligheid van de bezoeker, de patiënt en de medewerker van het Universitair ziekenhuis.

Met een mooie breedte van 2,60 meter per parkeerplaats is er voldoende ruimte om makkelijk je wagen in en uit te stappen. Alle parkings werden voorzien van bewakingscamera’s en goed verlichte zones om de veiligheid van zowel de voertuigen als de bezoekers te waarborgen. Mooie lichte kleuren zorgen voor een aangename parkeerbeleving en een weldoordachte bewegwijzering brengt je in een mum van tijd naar de in- of uitgang van de parking.

Betalen kan met cash of met de kaart aan één van de vele betaalautomaten. Wil je niet aanschuiven aan de betaalautomaat, betaal dan je parkeersessie met je kaart aan de slagboom bij het verlaten van de parking.

Voor ieder wat wils
  • Personen met een handicap kunnen vlot parkeren op één van de 134 voorbehouden plaatsen in parking P109, vlakbij de ingang van het ziekenhuis.
  • Zoek je een laadpunt voor je elektrische of hybride wagen, parkeer je voertuig dan in parking P101 of P112. Beide parkings zijn voorzien van 30 laadpunten waar je tegen betaling je voertuig kan laden.
  • Ook met de fiets of de motor ben je meer dan welkom bij Sart-Tilman. In Parking P112 (exclusief voor medewerkers van CHU) of P109 vind je bewaakte motor- en fietsparkeerplaatsen. Je kan er meteen ook je helm of batterij opbergen in één van de gratis kluisjes.
Tarieven & abonnementen

Op alle parkings van CHU geldt betalend parkeren. Het parkeertarief bedraagt er € 1,50 per uur met een maximaal van € 10,00 per dag.

Je kan ook kiezen voor een abonnementsformule in P101 en P112. Voor een businessabonnement (maandag tem vrijdag) betaal je € 120 per maand. Wil je 24/7 parkeren, dan betaal je € 150 per maand.

Meer info vind je op https://parkeren.be/onze-steden-en-gemeenten/provincie-luik/luik/parkings