Betalend parkeren in groene zone enkel van toepassing tijdens Vlaamse schoolvakanties

26 octobre 2022
Knokke-Heist
20221026 Betalend parkeren tijdens Vlaamse schoolvakanties

Sedert dit jaar vallen de schoolvakanties in Wallonië niet meer volledig op hetzelfde tijdstip als de schoolvakanties in Vlaanderen en dat zorgt voor verwarring bij de parkeerders in Knokke-Heist.

In Vlaanderen loopt de herfstvakantie van maandag 31 oktober tot zondag 6 november 2022. Voor het Franstalig onderwijs in ons land en ook bepaalde delen van Nederland en Frankrijk begon dit echter al op maandag 24 oktober 2022. De dienst Toerisme, het onthaal in het stadhuis en de parkeershop van OPC kregen dan ook al heel wat telefoons en mails te verwerken met de vraag of deze week het parkeerreglement tijdens de schoolvakanties van toepassing is en er dus in de groene zones betaald moet worden als je je wagen daar achterlaat. Het gemeentebestuur laat nog eens duidelijk weten dat betalend parkeren in de groene zones enkel voorzien is tijdens de Vlaamse schoolvakanties en dus niet in periodes daarbuiten waarop de Waalse en Brusselse Gemeenschap en andere buurlanden hun schoolvakanties vastgelegd hebben.

Om elke verwarring daaromtrent in de toekomst te vermijden, zal daarom donderdag 27 oktober aan de gemeenteraad voorgesteld worden om in het parkeerreglement het woord “schoolvakanties” expliciet te wijzigen in “Vlaamse schoolvakanties”. Voor Wallonië en Frankrijk loopt de herfstvakantie nog een tweede week door tot 6 november 2022.   Deze tweede week valt samen met de Vlaamse herfstvakantieperiode en betekent dus dat de groene zones betalend zijn, tenzij je als inwoner of tweedeverblijver over een mini-parkeervergunning beschikt.